2016. február 21., vasárnap

Keep Calm and Carry On

"Nem tudtam feladni, úgyhogy inkább elhoztam neked."

Mikor az egyik kedves barátom hazajött egy pár napos londoni nyaralásból, ezekkel a szavakkal nyújtott át nekem egy képeslapot az ominózus felirattal, ami az Egyesül Királyság zászlójának képén díszeleg. A hátulján a következő szöveg áll:

"Üdvözletemet küldöm a mókusok és Harry Potter földjéről. Sokat gondolok Rád a színházban ülve és amikor gyömbér sört kortyolgatok. Sok csók!

U.I.: A királynő is pusziltat."

A képeslapnak (és a mellé kapott tea + Cadbury kombónak) nagyon örültem, ki is ragasztottam az íróasztalom fölé a falra a többi relikvia (idézetek, további képeslapok és fényképek) közé. Sajnos így az írás pont nem látszik rajta, csak a gyári üzenet - Keep Calm and Carry On! - de nekem megfelel.

Nem nagyon hiszek az újévi fogadalmakban, de 2016 elején egy jól átgondolt év után arra jutottam, hogy apró célkitűzéseket talán tudok teljesíteni, és már az is valami. Elhatároztam hát, hogy minden reggel megpróbálok három dolgot tenni - megvalósítható, apró dolgokat, semmiképpen sem 50 felülés-típusúakat. Ezekre esett a választásom:

1. Minden reggel megiszom fél liter vizet készülődés közben.
2. Minden reggel szakítok időt egy nyugodt, 15-20 perces reggelire.
3. Minden reggel keresek valamit, ami megmosolyogtat.

Na most a másik, amiben nem nagyon hiszek, az a különböző jelek túlzott figyelembevétele. Mégis: mikor január első hetének egyik reggelén kicsit rosszabb kedvvel keltem és az íróasztalom előtt állva a londoni képeslapom hátulján lévő bluetack egyszercsak megadta magát, nem repestem az örömtől. Arra gondoltam: milyen évem lesz, ha még a nyugtató "Keep Calm" felirat is feladja az első héten?

A képeslapot gyorsan vissza akartam tenni a falra. Megfordítottam, hogy leszedjem róla az elfáradt ragacsot, és persze ott várt a barátnőm kedves üzenete, ami általában rejtve marad. Elolvastam és - elmosolyodtam.

Na. Hát sohase lehet tudni.